Tomasz Karolak
Data urodzenia: 1971-06-21
Miejsce urodzenia: Radom, Polska

Biografia:
Urodził w Radomiu, jego rodzice byli oficerami Wojska Polskiego, dlatego tez w młodości zmuszony był do częstych przeprowadzek. Po nie zdanym egzaminie do szkoły teatralnej w Warszawie został studentem resocjalizacji. Nie był to jednak jego wymarzony kierunek. Na aktorstwo zdawał jeszcze trzy razy. Dopiero za czwartym razem udało mu się uzyskać indeks Krakowskiej PWST . W roku 1997 ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Krakowie. Występował w Teatrze im. Słowackiego w Krakowie oraz na deskach łódzkiego Teatru Narodowego. Karierę filmową rozpoczął w 2003 roku od roli drobnego złodziejaszka Goldiego w filmie "Ciało". W komedii romantycznej "Tylko mnie kochaj" znakomicie wcielił się w postać Ludwiczka. Największą popularność zdobył dzięki grze w serialu "Kryminalni". Kreowana przez niego postać starszego aspiranta Szczepana Żałody przyciąga przed ekrany rzesze fanów.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Wyreżyserował następujące filmy

Ocena Tytuł

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
1.5 2012 Kucharz Mateo
7.2 2012 Wojciech Gawron
0.0 2012 Kucharz Mateo
0.0 2011 Kucharz Mateo
8.4 2011 Kucharz Mateo
4.9 2011 Kucharz Mateo
7.2 2011 Kucharz Mateo
7.3 2011 Ludwik Boski
7.4 2010 Kucharz Mateo
4.2 2010 Kucharz Mateo
6.5 2010 Kucharz Mateo
6.9
Aż po grób
Get Low
2009 Kucharz Mateo
5.2 2009 Kucharz Mateo
7.2 2009 Kucharz Mateo
5.5 2008 Kucharz Mateo
7.1 2008 Kucharz Mateo
6.3 2008 Kucharz Mateo
6.5 2007 Kucharz Mateo
2.0 2007 Kucharz Mateo
4.6 2007 Kucharz Mateo
7.4
Ratatuj
Ratatouille
2007 Kucharz Mateo
4.8 2006 Kucharz Mateo
3.4 2006 Kucharz Mateo
5.3 2005 Kucharz Mateo
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Kucharz Mateo
7.5 2004 Kucharz Mateo
5.7 2004 Kucharz Mateo
5.0 2004 Kucharz Mateo
2.9 2004 Kucharz Mateo
6.9 2004 Kucharz Mateo
8.1 2003 Kucharz Mateo
5.4 2003 Kucharz Mateo
7.6 2000 Kucharz Mateo

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Tomasz Karolak filmy Tomasz Karolak najlepsze filmy Tomasz Karolak zdjęcia Tomasz Karolak galeria Tomasz Karolak biografia Tomasz Karolak nominacje Tomasz Karolak nagrody i wyróżnienia Tomasz Karolak filmografia Tomasz Karolak aktor Tomasz Karolak reżyser
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.