Adam Ferency
Data urodzenia: 1951-10-05
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: żona

Biografia:
Adam Ferency to jeden z charakterystycznych aktorów polskiej sceny i filmu. Jest absolwentem warszawskiej PWST, którą ukończył w 1976 r. W tym samym roku zadebiutował również przed kamerami rolą w jednym z odcinków serialu "07 zgłoś się". Przez wiele lat występował na deskach warszawskich teatrów Na Woli i Współczesnego. Od 1994 r. jest aktorem Teatru Dramatycznego. Ze względu na swój charakterystyczny wygląd powierzano mu odtwarzanie podobnych ról. Najczęściej byli to policjanci, kryminaliści, czy pracownicy UB.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.4 2011 Agent (gościnnie)
6.5 2011 Agent (gościnnie)
5.6 2009 Agent (gościnnie)
6.3 2008 Agent (gościnnie)
2.0 2007 Agent (gościnnie)
6.7
Shrek Trzeci
Shrek the Third
2007 Agent (gościnnie)
8.7 2006 Agent (gościnnie)
5.0 2005 Agent (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Agent (gościnnie)
2.9 2004 Agent (gościnnie)
6.9 2004 Agent (gościnnie)
6.7
Ekspres polarny
Polar Express, The
2004 Agent (gościnnie)
3.1 2002 Agent (gościnnie)
7.2 2001 Agent (gościnnie)
2.4 2000 Agent (gościnnie)
6.4 2000 Agent (gościnnie)
7.3 2000 Agent (gościnnie)
6.4 2000 Agent (gościnnie)
6.8 1999 Agent (gościnnie)
3.5 1999 Agent (gościnnie)
5.3 1999 Agent (gościnnie)
6.7 1999 Agent (gościnnie)
7.3 1999 Agent (gościnnie)
5.4 1998 Agent (gościnnie)
6.9 1998 Agent (gościnnie)
6.5 1997 Agent (gościnnie)
6.0 1996 Agent (gościnnie)
6.2 1996 Agent (gościnnie)
7.4 1995 Agent (gościnnie)
7.2 1995 Agent (gościnnie)
5.2 1995 Agent (gościnnie)
5.1 1993 Agent (gościnnie)
8.7 1992 Agent (gościnnie)
8.1 1991 Agent (gościnnie)
6.0 1990 Agent (gościnnie)
7.9 1990 Agent (gościnnie)
7.6
Super Baloo
TaleSpin
1990 Agent (gościnnie)
6.7 1990 Agent (gościnnie)
7.5 1988 Agent (gościnnie)
6.0 1987 Agent (gościnnie)
6.3 1987 Agent (gościnnie)
8.2 1987 Agent (gościnnie)
7.7 1986 Agent (gościnnie)
7.3 1985 Agent (gościnnie)
7.8
Gumisie
Gummi Bears, The
1985 Agent (gościnnie)
7.7 1984 Agent (gościnnie)
7.6 1984 Agent (gościnnie)
6.4 1984 Agent (gościnnie)
7.8 1983 Agent (gościnnie)
7.1 1983 Agent (gościnnie)
8.0 1983 Agent (gościnnie)
8.2 1982 Agent (gościnnie)
7.9 1982 Agent (gościnnie)
6.1 1982 Agent (gościnnie)
8.2 1981 Agent (gościnnie)
7.5
Dookoła świata z Willim Fogiem
Vuelta al mundo de Willy Fog, La
1981 Agent (gościnnie)
7.3 1980 Agent (gościnnie)
7.0 1980 Agent (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Agent (gościnnie)
7.6 1979 Agent (gościnnie)
7.8
Był sobie człowiek
Était une fois... l'homme, Il
1978 Agent (gościnnie)
7.3 1977 Agent (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Adam Ferency filmy Adam Ferency najlepsze filmy Adam Ferency zdjęcia Adam Ferency galeria Adam Ferency biografia Adam Ferency nominacje Adam Ferency nagrody i wyróżnienia Adam Ferency filmografia Adam Ferency aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.