Agnieszka Warchulska
Data urodzenia: 1972-05-15
Miejsce urodzenia: Ostrowiec Świętokrzyski, Polska
Stan cywilny: mąż Przemysław Sadowski (od 04.09.2004), syn Jan (ur. 05.12.2005)

Biografia:
Młoda, utalentowana i dobrze zapowiadająca się aktorka filmowa i teatralna. W 1996 roku ukończyła PWST w Warszawie. Jest współreżyserem i odtwórczynią jednej z ról spektaklu "Vita Nuova" według Bogumila Hrabala. Za interpretację tego znakomitego tekstu Agnieszka Warchulska zdobyła liczne nagrody m.in. Nagrodę Dziennikarzy im. Tadeusza Burzyńskiego. Agnieszka Warchulska jest aktorką warszawskiego Teatru Ateneum. W filmie pojawiła się w "Cwale" Krzysztofa Zanussiego, wydaje się jednak, że aktorka ta może stać się odkryciem następnych sezonów.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Paulina Szczucka (gościnnie)
5.7 2010 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.6 2009 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
7.1 2008 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
5.7 2006 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
8.2 2005 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.9 2004 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.6 2003 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
5.5 2003 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
7.4 2002 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.2 2000 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
5.6 2000 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
8.0 1999 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.8 1999 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.1 1999 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)
6.9 1997 Katarzyna Żukiewicz, matka Mateusza (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Agnieszka Warchulska filmy Agnieszka Warchulska najlepsze filmy Agnieszka Warchulska zdjęcia Agnieszka Warchulska galeria Agnieszka Warchulska biografia Agnieszka Warchulska nominacje Agnieszka Warchulska nagrody i wyróżnienia Agnieszka Warchulska filmografia Agnieszka Warchulska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.