Agnieszka Wosińska
Data urodzenia: 1968-09-12
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

Biografia:
Ukończyła PWST w Warszawie w 1993 roku, jednak dyplom obroniła cztery lata później, w 1997 roku, kiedy również odebrała nagrodę za najlepszą piosenkę premierową oraz wyróżnienie na 18 Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu. Związała się z Teatrem Dramatycznym w Warszawie. Na dużym ekranie pojawiła się po raz pierwszy w 1991 roku jako pasierbica ojca Mirka w filmie Magdaleny i Piotra Łazarkiewiczów "Odjazd", który to film został zrealizowany w 1995 roku jako serial telewizyjny. Sławę przyniósł jej serial TVP1 "Klan", w którym od 1997 roku wcieliła się w rolę zakonnicy Doroty Lubicz. Rok 2002 przyniósl jej nagrodę Feliksa za rolę pierwszoplanową; Mary w "Pamięci wody" w Teatrze Dramatycznym.
5.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Agnieszka Matysek, matka Staszka (gościnnie)
6.8
Ki
2011 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
5.0 2010 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
6.8 2010 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
5.8 2010 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
7.6 2010 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
6.5 2010 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
5.5 2009 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
3.8 2009 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
5.1 2007 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
6.5 2006 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
6.7 2005 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
6.9 2004 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
5.3 1999 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
6.0 1995 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
5.8 1993 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)
7.1 1991 Grażyna, szefowa Agnieszki (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Agnieszka Wosińska filmy Agnieszka Wosińska najlepsze filmy Agnieszka Wosińska zdjęcia Agnieszka Wosińska galeria Agnieszka Wosińska biografia Agnieszka Wosińska nominacje Agnieszka Wosińska nagrody i wyróżnienia Agnieszka Wosińska filmografia Agnieszka Wosińska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.