Aleksandra Nieśpielak
Data urodzenia: 1973-04-13
Miejsce urodzenia: Kamienna Góra, Polska
Stan cywilny: mąż Maciej Kubiak, 3 synów, m.in. Mateusz (ur. 2002) i Antoni (ur. 2008)

Biografia:
Aktorka młodego pokolenia. Ukończyła wydział wokalny szkoły muzycznej a następnie Łódzką Szkołę Filmową. W 1999 roku wygrała konkurs miesięcznika "Cinema" dla obiecujących młodych aktorek. W ramach nagrody pojechała na Festiwal Filmowy w Cannes.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
1.5 2012 Jola
5.7 2011 Jola
6.6 2009 Jola
2.6 2008 Jola
6.3 2008 Jola
5.7 2006 Jola
6.7 2005 Jola
4.0 2005 Jola
8.2 2005 Asia Lisiecka (gościnnie)
6.1 2004 Jola
6.9 2004 Jola
4.9 2003 Jola
6.2 2001 Jola
3.0
Córka konsula
Gunblast vodka
2000 Jola
8.0 1999 Jola
5.3 1999 Jola
7.0 1998 Jola
4.4 1996 Jola
6.9 1996 Jola

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Aleksandra Nieśpielak filmy Aleksandra Nieśpielak najlepsze filmy Aleksandra Nieśpielak zdjęcia Aleksandra Nieśpielak galeria Aleksandra Nieśpielak biografia Aleksandra Nieśpielak nominacje Aleksandra Nieśpielak nagrody i wyróżnienia Aleksandra Nieśpielak filmografia Aleksandra Nieśpielak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.