Anna Przybylska
Data urodzenia: 1978-12-26
Miejsce urodzenia: Gdynia, Polska
Stan cywilny: mąż Dominik Zygra (do 2001, rozwód)

Biografia:
Młoda aktorka zyskała ogromną popularność dzięki serialowi "Złotopolscy", gdzie odgrywa rolę Marylki z komisariatu Policji na Dworcu Centralnym w Warszawie. W kinie zadebiutowała w 1997 roku rolą Suczki w "Ciemnej stronie Wenus". Występowała też w sitcomie "Lot 001", gdzie zagrała mechanika pokładowego. Brała też udział w przedsięwzięciu reżyserskim Bogusława Lindy "Sezon na leszcza" (2001r). O sobie mówi, że jest żywiołowa i z dużym poczuciem humoru. Chciała grać już od dziecka. Pierwszym występem w telewizji był finał konkursu "Twarz Roku", potem casting do roli w "Ciemnej stronie Wenus", który wygrała.
7.7
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2012 Natasza
0.0 2011 Natasza
6.1 2010 Karolina Słomka
5.8 2010 Doktor Karina
8.0 2009
4.7 2009 Zuzia, siostrzenica Romana
7.1 2008 Piosenkarka Lodzia (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Mariola Żarnecka (gościnnie)
6.9 2004 Edyta Kielis (gościnnie)
5.8 2003 Doktor Karina
5.4 2000 "Laska"
3.0 1999 Julia

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Anna Przybylska filmy Anna Przybylska najlepsze filmy Anna Przybylska zdjęcia Anna Przybylska galeria Anna Przybylska biografia Anna Przybylska nominacje Anna Przybylska nagrody i wyróżnienia Anna Przybylska filmografia Anna Przybylska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.