Artur Dziurman
Data urodzenia: 1964-05-31
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

Biografia:
Artur Dziurman jest absolwentem Wydziału Aktorskiego Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. L. Solskiego w Krakowie /1987/, był aktorem teatru Bagatela (1987-1989), a od 1 września 1989r. został aktorem Starego Narodowego Teatru w Krakowie. Na dużym ekranie zadebiutował w 1987r. rolą Jurka, studenta medycyny, znanego podrywacza, który zakochuje się w końcu w przykutej do wózka inwalidzkiego dziewczynie w melodramacie "Rajski ptak" Marka Nowickiego. Po raz pierwszy na małym ekranie zagrał rolę rybaka Jerzego Sobczyka, jednego z właścicieli gospodarstwa rybackiego nad jeziorem Śniardwy w serialu TVP "Akwen Eldorado"(1988). Wystąpił potem w roli Gastona, przyjaciela Armandy w telewizyjnym filmie kostiumowym "Dama kameliowa"(1994) Jerzego Antczaka. Popularność przyniosła mu rola Leszka Jakubowskiego, brata Krystyny Lubicz, który był 'czarnym charakterem' w serialu TVP "Klan"(1997-2003).
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
0.0 2012 Schneider, SS-man na Pawiaku
8.2
Avengers 3D
Avengers, The
2012 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.8
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011 Schneider, SS-man na Pawiaku
4.6 2011 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.0 2010 Schneider, SS-man na Pawiaku
6.5 2010 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.5 2009 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.6 2009 Schneider, SS-man na Pawiaku
8.1 2008 Schneider, SS-man na Pawiaku
6.3 2008 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.1 2007 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.8 2007 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.4 2006 Schneider, SS-man na Pawiaku
4.4 2006 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.1 2006 Schneider, SS-man na Pawiaku
4.0 2005 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Schneider, SS-man na Pawiaku
6.9 2004 Schneider, SS-man na Pawiaku
4.9 2003 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.2 2003 Schneider, SS-man na Pawiaku
4.7 2002 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.2 2002 Schneider, SS-man na Pawiaku
6.2 2001 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.8 2001 Schneider, SS-man na Pawiaku
5.6 2000 Schneider, SS-man na Pawiaku
6.9 1997 Schneider, SS-man na Pawiaku
8.0 1996 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.4 1994 Schneider, SS-man na Pawiaku
7.6 1988 Schneider, SS-man na Pawiaku
8.0 1983 Schneider, SS-man na Pawiaku

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Artur Dziurman filmy Artur Dziurman najlepsze filmy Artur Dziurman zdjęcia Artur Dziurman galeria Artur Dziurman biografia Artur Dziurman nominacje Artur Dziurman nagrody i wyróżnienia Artur Dziurman filmografia Artur Dziurman aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.