Igor Sawin
Data urodzenia: 1949-01-07
Miejsce urodzenia: Łódź, Polska

Biografia:
Igor Sawin na początku swojej kariery występował w warszawskim Teatrze Klasycznym (sezon 1971/72). Zadebiutował rolą Bekiesza Dyzmy w "Gwałty, co się dzieje" Aleksandra Fredro w reżyserii Lecha Komarnickiego. W latach 1972-75 i 1980-85 był aktorem Teatru Rozmaitości w Warszawie, a w latach 1976-90 związany był też z kabaretem ZAKR. Zajmuje się także produkcją filmową - pełni role II kierownika produkcji. Aktor jest również autorem kilku niezrealizowanych scenariuszy filmowych.
5.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.5 2006 Portier w hotelu (gościnnie)
6.9 2004 Rajmund, pracownik hotelu (gościnnie)
6.4 2000 Inspicjent
7.5 1995 (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Sekretarz redakcji pisma Borowskiego (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Igor Sawin filmy Igor Sawin najlepsze filmy Igor Sawin zdjęcia Igor Sawin galeria Igor Sawin biografia Igor Sawin nominacje Igor Sawin nagrody i wyróżnienia Igor Sawin filmografia Igor Sawin aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.