Ireneusz Czop
Data urodzenia: 1968-07-06
Miejsce urodzenia: Płock, Polska
Stan cywilny: żona Jolanta Jackowska

Biografia:
Ireneusz Czop jest absolwentem łódzkiej PWSFTv i T, którą ukończył w 1993 roku (dyplom zdobył dwa lata później). Pracuje w Teatrze Powszechnym w Łodzi. Za rolę Antyfolusa zagranego na tej scenie w "Komedii omyłek" otrzymał Złotą Maskę. To właśnie teatr stanowi jego domenę, choć popularność przyniosła mu rola Przemka Wolińskiego w serialu "Samo życie".
7.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.5 2012 Franciszek Kalina
0.0 2011 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
7.9
W ciemności
In Darkness
2011 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.1 2010 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
7.0 2010 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.5 2010 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
4.9 2009 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.0 2009 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
4.3 2009 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
5.2 2009 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.3 2008 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
4.5 2006 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.9 2004 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
8.1 2003 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
4.7 2003 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
7.9 2001 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.8 2001 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.7 1999 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)
6.3 1996 Michał Anioł / Konferansjer (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Ireneusz Czop filmy Ireneusz Czop najlepsze filmy Ireneusz Czop zdjęcia Ireneusz Czop galeria Ireneusz Czop biografia Ireneusz Czop nominacje Ireneusz Czop nagrody i wyróżnienia Ireneusz Czop filmografia Ireneusz Czop aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.