Jacek Borkowski
Data urodzenia: 1959-04-16
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska
Stan cywilny: trzykrotnie żonaty: 1/ ?; 2/ żona Katarzyna (rozwód), córka Karolina (ur. 23.03.1983); 3/ żona Magdalena Gotowiecka, dwoje dzieci: Jacek i Magdalena

Biografia:
Jest absolwentem Warszawskiej PST - ( 1980) . Od 1977 roku przez 21 lat związany był z warszawskim teatrem "Ateneum". Już od dzieciństwa pociągała go estrada. Zadebiutował w wieku 12 lat na festiwalu Piosenki Harcerskiej w Siedlcach. Gdy miał 16 lat wstąpił w Kołobrzegu i w Zielonej Górze. Od 18 roku życia (do dziś) gra w warszawskim Teatrze Ateneum. Prywatnie aktor jest przeciwieństwem bohaterów, których gra. Jest szczęśliwym mężem Katarzyny, z którą ma odrastającą córkę Karolinę. Uwielbia majsterkować. W wolnym czasie reperuje stare samochody.
4.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.5 2010 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.3 2009 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
4.0 2008 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.3 2008 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
5.4 2007 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
5.1 2006 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
4.6 2005 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.9 2004 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
4.8 2003 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
3.1 2002 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
7.2 2002 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.4 2000 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.3
Całe zdanie nieboszczyka
Chto skazal pokoynik
2000 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.8 1999 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.7 1999 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
7.4
Książę Egiptu
Prince of Egypt, The
1998 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.4 1998 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.9 1997 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
10.0 1996 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.5 1995 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
5.2 1995 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.4 1991 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.0 1990 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.0 1987 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.3 1983 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
8.2 1982 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.5 1982 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
8.2 1981 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Pisarz / Redaktor (gościnnie)
6.7 1978 Pisarz / Redaktor (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jacek Borkowski filmy Jacek Borkowski najlepsze filmy Jacek Borkowski zdjęcia Jacek Borkowski galeria Jacek Borkowski biografia Jacek Borkowski nominacje Jacek Borkowski nagrody i wyróżnienia Jacek Borkowski filmografia Jacek Borkowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.