Jan Prochyra
Data urodzenia: 1948-12-02
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

Biografia:
Aktor Teatrów Ateneum i Kwadrat w Warszawie. W 1974 ukończył studia na PWST w Krakowie. Znakomity aktor charakterystyczny. Reżyseruje sztuki i gra. W 1978 zdobył wyróżnienie jury na II Festiwalu Polskich Filmów i Widowisk Telewizyjnych w Olsztynie za rolę tytułową w widowisku teatralnym "Obłomow".
8.1
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
3.5 2010 Dziennikarz
5.5
Moi przyjaciele - Tygrys i Kubuś
My Friends Tigger & Pooh
2007 Kłapouchy (polski dubbing)
5.8 2007 Dinozaur (głos)
5.4 2004 Mirsz, ojciec Mili
6.9 2004 "Fidel" (gościnnie)
5.2 2003 Jakub Górecki (gościnnie)
5.0
Kubusiowe opowieści
Book of Pooh, The
2001 Kłapouchy (polski dubbing)
5.9 2000 Senator Jan Apoloniusz Ćwiartek
4.2 2000 Bezdomny (gościnnie)
6.4 2000 Kucharz (gościnnie)
5.7 1999 Jurgens (gościnnie)
6.6
Niemcy
Germans
1997 Schultz
6.5 1997 Znachor Bartłuk (gościnnie)
6.6 1995 Lekarz więzienny
7.4 1995 Pułkownik Kawałek, oficer w hotelu "Polonia"
5.2 1995 Kanicki, współwłaściciel Fabryki Naczyń Emaliowanych w Spychowie (goś
6.5 1994 Złodziej w dworku Borowskich
6.3
WOW
1993
5.1 1993 Dyrektor zakładów zbrojeniowych w Rylcu
9.1 1993 Mężczyzna na ulicy
7.0
Goofy i inni
Goof Troop
1992 Pete (polski dubbing)
6.1 1991
6.8 1991 Kapitan (polski dubbing)
7.9 1990 Gancwajch
7.6
Super Baloo
TaleSpin
1990 Baloo (polski dubbing)
7.3 1989 Major SB przesłuchujący Małeckiego
7.7
Drużyna RR
Chip 'n Dale Rescue Rangers
1989 Wódz plemienia (polski dubbing)
7.9
Nowe przygody Kubusia Puchatka
New Adventures of Winnie the Pooh, The
1988 Kłapouchy (polski dubbing)
7.7
Kacze opowieści
DuckTales
1987 Król Wichracz w drodze do Itakwaki / Pete Zły Zgryz (stara wersja) (p
6.7 1986 Bolesław Kirło(niewymieniony w czołówce)
7.0 1986 Bolesław Kirło
6.6 1984 Łowiecki
6.8 1984 Zdzisio, syn starej kobiety
6.4 1984 Nauczyciel
6.3 1982 Wuj Leon
7.8 1980 Dyrektor oddziału ZUS(gościnnie)
7.8
Dom
1980 Mężczyzna na porodówce / Asystent działacza partyjnego / Maciejak (go
6.5 1980 Lekarz
6.8 1977 Doktor Kaczyński, kierownik przychodni (gościnnie)
7.6 1976
8.1 1976 Gość na imieninach Górnego(gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jan Prochyra filmy Jan Prochyra najlepsze filmy Jan Prochyra zdjęcia Jan Prochyra galeria Jan Prochyra biografia Jan Prochyra nominacje Jan Prochyra nagrody i wyróżnienia Jan Prochyra filmografia Jan Prochyra aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.