Jerzy Bończak
Data urodzenia: 1949-07-29
Miejsce urodzenia: Bieżuń, Polska
Stan cywilny: żonaty, syn Piotr i córka Anna

Biografia:
Polski aktor filmowy i teatralny. W 1971 roku został absolwentem PWST w Warszawie. Jeszcze w tym samym roku zadebiutował na scenie teatralnej. Aktor teatrów: im. S. Jaracza w Olsztynie (1971-72), oraz warszawskich: Rozmaitości (1972-82), Nowego (1982-90), od 1997 r. aktor Teatru Kwadrat. Jest laureatem I Ogólnopolskiego Festiwalu Dramaturgii Krajów Socjalistycznych (za rolę Haralda Schmiedera w sztuce "Gagatek") oraz odznaczony w 1986 r. Srebrnym Krzyżem Zasługi.
8.0
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.4 2011 Koch
6.7 2010 Koch
4.7 2009 Koch
6.3 2009 Wujek Filip
4.3 2007 Koch
2.0 2007 Koch
5.1 2006 Koch
6.7 2005 Koch
5.2 2005 Koch
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Koch
6.9 2004 Koch
4.9 2003 Koch
6.1 2002 Koch
7.2 2001 Koch
4.3 2001 Koch
8.6 2001 Koch
3.6 2001 Koch
8.0 2000 Koch
7.3 2000 Koch
5.3 1999 Koch
4.8 1999 Koch
4.3 1996 Koch
7.5 1995 Koch
5.0 1994 Koch
6.2
Detektyw i śmierć
Detective y la muerte, El
1994 Koch
5.1 1993 Koch
6.6 1993 Koch
6.3 1993 Koch
7.6
Psy
1992 Koch
5.4 1992 Koch
7.2
Dzieci wiatru
Les Enfants du Vent
1991 Koch
6.3 1991 Koch
6.1 1989 Koch
7.4 1989 Koch
7.3 1989 Koch
6.0 1988 Koch
8.0 1988 Koch
7.5 1988 Koch
6.0 1987 Koch
8.5 1987 Koch
7.5 1984 Koch
7.2 1983 Koch
8.3 1983 Koch
8.0 1983 Koch
7.6 1982 Koch
6.3 1982 Koch
7.9
Hotel Polanów i jego goście
Hotel Polan und seine Gäste
1982 Koch
4.5 1981 Koch
6.1 1981 Koch
6.9 1980 Koch
7.8
Dom
1980 Koch
5.2 1977 Koch
7.5 1977 Koch
5.9 1975 Koch
5.5 1974 Koch
7.4
Nowy Scooby Doo
New Scooby-Doo Movies, The
1972 Koch

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Jerzy Bończak filmy Jerzy Bończak najlepsze filmy Jerzy Bończak zdjęcia Jerzy Bończak galeria Jerzy Bończak biografia Jerzy Bończak nominacje Jerzy Bończak nagrody i wyróżnienia Jerzy Bończak filmografia Jerzy Bończak aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.