Joachim Lamża
Data urodzenia: 1951-07-07
Miejsce urodzenia: Kalisz, Polska

Biografia:
Joachim Lamża urodził się 7 lipca 1951 w Kaliszu. Jest synem aktora Joachima Lamży seniora. Studiował w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie na wydziale aktorskim. Ukończył ją w 1974 r. W tym samym roku zadebiutował w spektaklu telewizyjnym "Romeo i Julia" wg Williama Szekspira. Sztukę tę wyreżyserował Jerzy Gruza. Był aktorem teatrów warszawskich: Polskiego w latach 1974-76, Rozmaitości 1976-81 i Dramatycznego 1982-84. Po raz pierwszy na ekranie pojawił się epizodycznej roli w filmie psychologiczno-wojennym "Opadły liście z drzew". Sympatię widzów zyskał m.in. dzięki wyrazistym rolom drugoplanowym w takich serialach jak: "Sfora" czy "PitBull" oraz w komedii "Kingsajz", w której wcielił się w postać Zyla - krasnala Kilkujadka.
7.8
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Kwiatkowski (gościnnie)
3.2 2011 Góral (gościnnie)
6.8
Ki
2011 Góral (gościnnie)
6.3 2010 Góral (gościnnie)
6.6 2009 Góral (gościnnie)
4.0 2008 Góral (gościnnie)
7.1 2008 Góral (gościnnie)
6.3 2008 Góral (gościnnie)
6.8 2007 Góral (gościnnie)
2.0 2007 Góral (gościnnie)
4.8 2006 Góral (gościnnie)
6.9 2006 Góral (gościnnie)
4.4 2006 Góral (gościnnie)
6.5
Wróżby kumaka
Unkenrufe
2005 Góral (gościnnie)
6.5
Anioł stróż
Man of the House
2005 Góral (gościnnie)
8.2 2005 Kmieciak
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Góral (gościnnie)
6.1 2004 Góral (gościnnie)
6.9 2004 Góral (gościnnie)
6.6 2003 Góral (gościnnie)
7.4 2002 Góral (gościnnie)
6.7 1999 Góral (gościnnie)
6.9 1998 Góral (gościnnie)
6.9 1997 Góral (gościnnie)
5.4 1997 Góral (gościnnie)
6.8
Dwa światy
Spellbinder
1995 Góral (gościnnie)
5.4 1993 Góral (gościnnie)
4.9 1993 Góral (gościnnie)
5.1 1993 Góral (gościnnie)
6.8
Tajna misja
Mission Top Secret
1992 Góral (gościnnie)
7.5 1988 Góral (gościnnie)
7.5 1987 Góral (gościnnie)
7.6 1987 Góral (gościnnie)
6.0 1985 Góral (gościnnie)
7.7 1984 Góral (gościnnie)
8.0
Sherlock Holmes i Doktor Watson
Sherlock Holmes and Doctor Watson
1980 Góral (gościnnie)
6.4 1979 Góral (gościnnie)
5.7 1978 Góral (gościnnie)
4.0 1978 Góral (gościnnie)
7.4 1977 Góral (gościnnie)
7.8 1976 Góral (gościnnie)
6.3 1975 Góral (gościnnie)
6.7 1975 Góral (gościnnie)
7.4 1974 Góral (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Joachim Lamża filmy Joachim Lamża najlepsze filmy Joachim Lamża zdjęcia Joachim Lamża galeria Joachim Lamża biografia Joachim Lamża nominacje Joachim Lamża nagrody i wyróżnienia Joachim Lamża filmografia Joachim Lamża aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.