Joanna Sienkiewicz
Data urodzenia: 1952-07-17
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

Biografia:
Joanna Sienkiewicz urodziła się 17 lipca 1952 roku w Warszawie. W 1976 roku ukończyła PWST w Warszawie. Rok później zaczęła występować w warszawskim teatrze Komedia, jednak jej kariera teatralna zakończyła się w 1980 roku. Od tego czasu Joanna Sienkiewicz jest aktorką filmową. Na ekranie zadebiutowała rolą Heleny w "Doktorze Judymie". Później zagrała m.in. w "Znakach zodiaku", "Konopielce", "Siekierezadzie", "Życiu wewnętrznym", a także w serialach takich jak "13 posterunek" czy "Duża przerwa". W 1987 roku za rolę Oli w "Życiu wewnętrznym" Joanna Sienkiewicz otrzymała nagrodę publiczności na przeglądzie Młodzi i Film w Koszalinie.
7.5
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.1 2010 Matka Joanny (gościnnie)
2.6 2008 Sabina Motylak
6.3 2008 Fizykoterapeutka (gościnnie)
7.7 2007 Córka starego oficera SB (gościnnie)
4.5 2006 Burmistrz Kalinowa (gościnnie)
6.7 2005 Sędzina (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Doktor Dolińska, psychiatra (gościnnie)
5.7 2004 Ula Krauze (gościnnie)
6.9 2004 Beata, żona Huberta Wygańskiego (gościnnie)
6.6 2003 Lekarka w szpitalu psychiatrycznym (gościnnie)
5.9 2000 Pirania
6.5 2000 Nauczycielka historii (gościnnie)
6.1 1999 Matka Pyni
7.4 1997 Zofia (II)
7.1 1986 Ola, żona Miauczyńskiego
7.9 1981 Nauczycielka
7.8 1980 Maria
6.8 1977 Studentka Krystyna, koleżanka Ani
6.8 1977 Studentka Krystyna, koleżanka Ani
6.2 1976 Script-girl w telewizji(niewymieniony w czołówce)
5.5 1975 Helena, córka dyrektor Kalinowicza

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Joanna Sienkiewicz filmy Joanna Sienkiewicz najlepsze filmy Joanna Sienkiewicz zdjęcia Joanna Sienkiewicz galeria Joanna Sienkiewicz biografia Joanna Sienkiewicz nominacje Joanna Sienkiewicz nagrody i wyróżnienia Joanna Sienkiewicz filmografia Joanna Sienkiewicz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.