Lech Mackiewicz
Data urodzenia: 1960
Miejsce urodzenia: Skierniewice, Polska

Biografia:
Mackiewicza znamy jako aktora i reżysera. Jest związany zarówno z filmem jak i z teatrem (pracował m. in. w Teatrze im. Jaracza w Łodzi, obecnie związany jest z Teatrem Dramatycznym w Warszawie). Gdy w 1985 wyemigrował do Australii, założył tam teatr Auto Da Fe, którego spektakle wędrowały po wielu międzynarodowych festiwalach. W 1995 powrócił do Polski.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.2 2012 Marcin Kubiak, przyjaciel Godlewskiego (gościnnie)
0.0
Zagubiony czas
Verlorene Zeit, Die
2011 Max Wagner (gościnnie)
6.5 2011 Max Wagner (gościnnie)
0.0 2011 Max Wagner (gościnnie)
6.5 2011 Max Wagner (gościnnie)
5.8 2010 Max Wagner (gościnnie)
5.6 2010 Max Wagner (gościnnie)
7.7
Święty Augustyn
Sant'Agostino
2010 Max Wagner (gościnnie)
7.6 2010 Max Wagner (gościnnie)
6.0 2009 Max Wagner (gościnnie)
7.2 2008 Max Wagner (gościnnie)
8.2
Kulisy II wojny światowej
World War Two - Behind Closed Doors
2008 Max Wagner (gościnnie)
8.0 2007 Max Wagner (gościnnie)
6.9 2006 Max Wagner (gościnnie)
5.7 2006 Max Wagner (gościnnie)
2.4 2006 Max Wagner (gościnnie)
0.0 2005 Max Wagner (gościnnie)
6.9 2004 Max Wagner (gościnnie)
6.6 2003 Max Wagner (gościnnie)
4.7 2002 Max Wagner (gościnnie)
4.9
As
2002 Max Wagner (gościnnie)
0.0 2001 Max Wagner (gościnnie)
7.4
Jakub kłamca
Jakob the Liar
1999 Max Wagner (gościnnie)
6.8 1999 Max Wagner (gościnnie)
6.9 1997 Max Wagner (gościnnie)
3.0 1997 Max Wagner (gościnnie)
6.4
W krainie władcy smoków
Spellbinder: Land of the Dragon Lord
1997 Max Wagner (gościnnie)
0.0 1993 Max Wagner (gościnnie)
0.0 1987 Max Wagner (gościnnie)
7.4 1985 Max Wagner (gościnnie)
4.0 1983 Max Wagner (gościnnie)
8.3 1982 Max Wagner (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Lech Mackiewicz filmy Lech Mackiewicz najlepsze filmy Lech Mackiewicz zdjęcia Lech Mackiewicz galeria Lech Mackiewicz biografia Lech Mackiewicz nominacje Lech Mackiewicz nagrody i wyróżnienia Lech Mackiewicz filmografia Lech Mackiewicz aktor Lech Mackiewicz scenarzysta
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.