Leszek Piskorz
Data urodzenia: 1947-05-14
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

Biografia:
Aktor wierny jednej scenie od momentu ukończenia studiów. W 1970 roku otrzymał dyplom krakowskiej PWST i od tamtej pory związany jest ze Starym Teatrem w Krakowie. Zagrał całą gamę rozmaitych ról w polskich filmach. Jedną z najlepszych jest niewątpliwie postać Zbyszka Dulskiego z obrazu A. Wajdy "Z biegiem lat, z biegiem dni". Jest posiadaczem "Złotego Lauru" - nagrody Krakowskiej Filii Fundacji Kultury Polskiej za mistrzostwo w sztuce aktorskiej. Otrzymał ją w 2001 roku.
6.9
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2012 Ordynator ginekologii
6.8 2011 Sowiński (gościnnie)
6.8 2011 Sowiński (gościnnie)
7.1 2010 Sowiński (gościnnie)
6.5 2009 Sowiński (gościnnie)
8.1 2008 Sowiński (gościnnie)
6.3 2008 Sowiński (gościnnie)
6.9 2006 Sowiński (gościnnie)
5.6 2004 Sowiński (gościnnie)
6.9 2004 Sowiński (gościnnie)
6.9 1997 Sowiński (gościnnie)
7.0 1996 Sowiński (gościnnie)
7.4 1994 Sowiński (gościnnie)
5.9 1989 Sowiński (gościnnie)
7.8 1988 Sowiński (gościnnie)
6.2 1984 Sowiński (gościnnie)
8.3 1982 Sowiński (gościnnie)
7.6 1982 Sowiński (gościnnie)
8.1 1980 Sowiński (gościnnie)
8.1 1980 Sowiński (gościnnie)
6.8 1978 Sowiński (gościnnie)
7.4 1977 Sowiński (gościnnie)
6.0 1974 Sowiński (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Leszek Piskorz filmy Leszek Piskorz najlepsze filmy Leszek Piskorz zdjęcia Leszek Piskorz galeria Leszek Piskorz biografia Leszek Piskorz nominacje Leszek Piskorz nagrody i wyróżnienia Leszek Piskorz filmografia Leszek Piskorz aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.