Maciej Damięcki
Data urodzenia: 1944-01-11
Miejsce urodzenia: Podszkodzie, Polska
Stan cywilny: dwukrotnie żonaty: 1. Anita Dymszówna; 2. Joanna Damięcka, 2 dzieci: Mateusz (ur. 19.05.1981) i Matylda (ur. 10.06.1985)

Biografia:
Absolwent PWST w Warszawie w 1966 roku. 5 stycznia 1967 roku zadebiutował na scenie. Aktor warszawskiego Teatru Dramatycznego (1966-84; 1885-96). Syn aktorów Ireny Damięckiej-Górskiej i Dobiesława Damięckiego, brat aktora Damiana Damięckiego, ojciec Mateusza Damięckiego i Matyldy Damięckiej.
6.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
8.1 2008 Chłop Walendziak (gościnnie)
4.8 2006 Chłop Walendziak (gościnnie)
5.7 2004 Chłop Walendziak (gościnnie)
3.7 2004 Chłop Walendziak (gościnnie)
2.9 2004 Chłop Walendziak (gościnnie)
8.9
Globert przedstawia niezwykły świat natury
Marvi Hammer Presents National Geographic World
2004 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.9 2004 Chłop Walendziak (gościnnie)
2.0 2003 Chłop Walendziak (gościnnie)
5.8 2002 Chłop Walendziak (gościnnie)
4.7
Krówka Mu Mu
Connie the Cow
2002 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.2 2002 Chłop Walendziak (gościnnie)
5.6 2001 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.2 2001 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.5 2000 Chłop Walendziak (gościnnie)
5.3 1999 Chłop Walendziak (gościnnie)
5.7 1999 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.9 1998 Chłop Walendziak (gościnnie)
3.8 1994 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Chłop Walendziak (gościnnie)
8.0
Sherlock Holmes i Doktor Watson
Sherlock Holmes and Doctor Watson
1980 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.8 1979 Chłop Walendziak (gościnnie)
5.2 1977 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.4 1977 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.8 1973 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.9 1972 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.5 1969 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.5 1968 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.7 1966 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.0 1965 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.6
Spotkania w mroku
Begegnung im Zwielicht
1960 Chłop Walendziak (gościnnie)
7.3 1960 Chłop Walendziak (gościnnie)
6.8 1956 Chłop Walendziak (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Maciej Damięcki filmy Maciej Damięcki najlepsze filmy Maciej Damięcki zdjęcia Maciej Damięcki galeria Maciej Damięcki biografia Maciej Damięcki nominacje Maciej Damięcki nagrody i wyróżnienia Maciej Damięcki filmografia Maciej Damięcki aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.