Magdalena Stużyńska
Data urodzenia: 1974-03-25
Miejsce urodzenia: Giżycko, Polska
Stan cywilny: mąż Łukasz Brauer, 2 synów m.in. Brunon (ur. 17.05.2005)

Biografia:
Urocza Magdalena urodziła się w Giżycku, jednak od dziecka mieszka w Warszawie. Już jako mała dziewczynka marzyła o aktorstwie. Za namową rodziców rozpoczęła naukę języków obcych, dzisiaj biegle mówi po angielsku, francusku, niemiecku. Należała do ogniska teatralnego przy Teatrze Ochoty. Jako 15-latka stanęła na deskach teatru w przedstawieniu "Eksperyment" w reżyserii Haliny Machulskiej. Rok później zagrała w pierwszym filmie (narkomanka w "Bramie do raju" - reż.Ryszard Moch).W maju 1997 eksternistycznie zdała egzamin aktorski a następnie ukończyła studia na Wydziale Teatrologii w Warszawskiej Akademii Teatralnej. Od 5-ciu lat uczy się klasycznego śpiewu operowego u Pani Bogny Sokorskiej. Zagrała w czterech filmach zagranicznych, trzech polskich ("Pierścionek z orłem w koronie", "Pokuszenie", "Słodko gorzki") a także w popularnych serialach: "Na dobre i na złe", "Złotopolscy", "Dom", "Pokój 107", "Fitness Club", "Sukces", "40-latek 20 lat później", "Jest jak jest". Była związana z Teatrem Ochoty w Warszawie i Teatrem im.Żeromskiego w Kielcach. Od września 1999 występuje w warszawskim Teatrze Kwadrat. Wzrost: 161cm, włosy blond, oczy szare, głos-sopran koloraturowy, hobby - śpiew, pływanie, gotowanie, malarstwo.Najbardziej lubi kupować stare meble na targach w Warszawie i przemalowywać je na swój ulubiony niebieski kolor. Z takich przeróbek pochodzi wielkielustro w jej sypialni i małe komódki. Magdalena znana jest z tego,że nie tylko meble ma niebieskie- nawet jej prywatne stroje są tego koloru. Śliczna,sympatyczna 'błękitna' dziewczyna.
6.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.0 2010 Monika
7.6 2010 Monika
6.5 2010 Monika
5.6 2009 Monika
7.1
Plan Totalnej Porażki
Total Drama Action
2009 Monika
7.4
Wyspa Totalnej Porażki
Total Drama Island
2007 Monika
4.8 2006 Monika
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Monika
6.9 2004 Monika
5.8 2003 Monika
6.9 1997 Monika
6.3 1996 Monika
7.4 1995 Monika
5.2 1995 Monika
3.9 1994 Monika
6.7 1994 Monika
7.8
Dom
1980 Monika

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Magdalena Stużyńska filmy Magdalena Stużyńska najlepsze filmy Magdalena Stużyńska zdjęcia Magdalena Stużyńska galeria Magdalena Stużyńska biografia Magdalena Stużyńska nominacje Magdalena Stużyńska nagrody i wyróżnienia Magdalena Stużyńska filmografia Magdalena Stużyńska aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.