Marcin Dorociński
Data urodzenia: 1973-06-22
Miejsce urodzenia: Milanówek, Polska
Stan cywilny: żona Monika Sudół, 2 dzieci: syn Stanisław (ur. 2006) i córka Janina (ur. 2008)

Biografia:
Pełen młodzieńczego i romantycznego uroku aktor polskiej sceny i ekranu, urodził się 22 czerwca 1973 roku w Milanówku. W 1996 roku debiutował w roli studenta; na małym ekranie w serialu "Dom", a w kinie w polsko-francuskiej produkcji filmowej "Szamanka" Andrzeja Żuławskiego. W 1997 roku ukończył Akademię Teatralną w Warszawie. Został aktorem Teatru Dramatycznego w Warszawie. W 1999 roku wystąpił w takich filmach fabularnych jak: "Kilerów 2-óch" Juliusza Machulskiego jako "młody wilk" Mirosław, "Krugerandy" Wojciecha Nowaka w roli Arka Bilskiego, "Torowisko" Urszuli Urbaniak jako młody maszynista. Przełomem w karierze stała się postać Lulka Antoniego w "Przedwiośnie" (2000) Filipa Bajona. Stał się również znany z telewizyjnych ról w serialach "Miasteczko" (2000-2001) i "Marzenia do spełnienia" (2001-2002). Zwycięzca Przeglądu sztuki estradowej w 2001 roku.
8.4
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.7 2012 Kapral "Wydra"
7.0 2012 Organizator koncertu
7.5 2011 Mężczyzna (gościnnie)
6.4 2011 Mężczyzna (gościnnie)
7.5 2011 Mężczyzna (gościnnie)
10.0 2011 Mężczyzna (gościnnie)
5.5
Kobieta, która pragnęła mężczyzny
Kvinden Der Drømte Om En Mand
2010 Mężczyzna (gościnnie)
5.2 2009 Mężczyzna (gościnnie)
6.3 2009 Mężczyzna (gościnnie)
6.4 2009 Mężczyzna (gościnnie)
5.6 2009 Mężczyzna (gościnnie)
6.8 2007 Mężczyzna (gościnnie)
7.7 2007 Mężczyzna (gościnnie)
6.8 2007 Mężczyzna (gościnnie)
4.8 2006 Mężczyzna (gościnnie)
8.2 2005 Podkomisarz Sławomir Desperski "Despero"
6.1 2004 Mężczyzna (gościnnie)
6.9 2004 Mężczyzna (gościnnie)
8.1 2003 Mężczyzna (gościnnie)
6.7 2003 Mężczyzna (gościnnie)
7.2 2003 Mężczyzna (gościnnie)
7.4 2002 Mężczyzna (gościnnie)
4.7 2002 Mężczyzna (gościnnie)
5.8 2002 Mężczyzna (gościnnie)
5.6 2001 Mężczyzna (gościnnie)
6.1 2001 Mężczyzna (gościnnie)
4.7 2001 Mężczyzna (gościnnie)
5.6 2000 Mężczyzna (gościnnie)
7.6 1999 Mężczyzna (gościnnie)
6.7 1999 Mężczyzna (gościnnie)
7.3 1999 Mężczyzna (gościnnie)
6.1 1999 Mężczyzna (gościnnie)
6.5 1999 Mężczyzna (gościnnie)
6.9 1998 Mężczyzna (gościnnie)
4.4 1996 Mężczyzna (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Mężczyzna (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Marcin Dorociński filmy Marcin Dorociński najlepsze filmy Marcin Dorociński zdjęcia Marcin Dorociński galeria Marcin Dorociński biografia Marcin Dorociński nominacje Marcin Dorociński nagrody i wyróżnienia Marcin Dorociński filmografia Marcin Dorociński aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.