Marek Kalita
Data urodzenia: 1958-10-01
Miejsce urodzenia: Bytom, Polska

Biografia:
Urodzony 1 października 1958 w Bytomiu - polski aktor filmowy i teatralny, oraz reżyser i scenograf teatralny. Jest absolwentem I Liceum Ogólnokształcącego w Zabrzu. W 1981 ukończył PWST w Krakowie. Aktor występował w Teatrze im. Jaracza w Łodzi, Teatrze STU w Krakowie, Starym Teatrze w Krakowie, od 1999 występuje w warszawskim Teatrze Rozmaitości. Od 2008 roku jest członkiem zespołu Nowego Teatru w Warszawie.
6.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.0 2010 Porucznik Miłoszewski
6.8 2010 Jacek Kacperski (gościnnie)
6.5 2010 Janusz Wilk (gościnnie)
0.0 2010 Ojciec
6.5 2009 Ksiądz
7.5 2009 Podpułkownik Jan Hryckowian
5.6 2009 Tomasz Zuber, syn Zygmunta
5.5 2009 Ginekolog
7.2 2009 Sokołowski
4.0 2008 Zbuntowany zięć, który prowadzi podwójne życie (gościnnie)
6.3 2008 Winiarski (gościnnie)
7.7 2007 GUSS - Doradca Premiera
5.7 2006 Tomasz Zamecznik, były mąż Grażyny
3.7 2004 Por
6.9 2004 Fotoreporter Karol Bortel (gościnnie)
7.2 2003 Marek, przywódca sekty (gościnnie)
7.4 2002 Jan Sulima, komendant główny policji (gościnnie)
6.4 2000 Zarada
5.3 1999 Dodi
6.9 1999 Wykładowca na wydziale filozofii
7.3 1999 Zenek
7.4 1994 Górnik
7.8 1988 Wojtek Kandera, syn Zofii i Manka
6.0 1985 Przodownik policji w Zabierzowie
8.0 1983 Heinrich Himmler

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Marek Kalita filmy Marek Kalita najlepsze filmy Marek Kalita zdjęcia Marek Kalita galeria Marek Kalita biografia Marek Kalita nominacje Marek Kalita nagrody i wyróżnienia Marek Kalita filmografia Marek Kalita aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.