Marek Żerański
Data urodzenia: 1977-07-07
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

Biografia:
Ukończył Akademię Teatralną w Warszawie w roku 2001 rolą Sergiusza w "Płatonowie" w reż. A. Glińskiej i manekina w "Balu manekinów" W. Komasy. Pracuje we Wrocławiu w teatrze niezależnym i współpracuje z teatrami warszawskimi, m.in. Teatrem Nowym, Teatrem Studio, Teatrem Ochoty i Teatrem Rozmaitości. Na koncie ma kilka ról teatralnych, takich jak "Bash-Sztuki dnia ostatniego", "Zima" "Shopping and Fucking", Rosenkranz i Guildenstern nie żyją", "Emil i detektywi".
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
7.0 2010 Antiochin (gościnnie)
7.2 2008 Asystent reżysera "Rodziny Trojanowskich" (gościnnie)
6.3 2008 Darek Migas (gościnnie)
6.5 2006 Marek Żerański (gościnnie)
8.8
Auschwitz. Naziści i "ostateczne rozwiązanie"
Auschwitz: The Nazis and the 'Final Solution'
2005 Paweł Stienkin, więzień KL Auschwitz i gułagu (gościnnie)
6.9 2004 Tomasz Wilk (gościnnie)
5.9 2000 Guma, kelner poznany przez Filipa w restauracji
5.9 2000
6.4 2000 Łukasz, syn Kujawy
6.1 1994 Radek, syn Kowalskich
6.8
Tajna misja
Mission Top Secret
1992 Jan

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Marek Żerański filmy Marek Żerański najlepsze filmy Marek Żerański zdjęcia Marek Żerański galeria Marek Żerański biografia Marek Żerański nominacje Marek Żerański nagrody i wyróżnienia Marek Żerański filmografia Marek Żerański aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.