Mirosław Baka
Data urodzenia: 1963-12-15
Miejsce urodzenia: Ostrowiec Świętokrzyski, Polska
Stan cywilny: żona Joanna Kreft-Baka (od 1988), 2 synów: Łukasz i Jeremi

Biografia:
Mirosław Baka ukończył PWST we Wrocławiu w 1989 r. Debiutował w 1994 r. w teatrze rolą w "Godzinie kota", za którą Statuetkę Pegaza. Jest aktorem charakterystycznym. Od czasu jego doskonałej kreacji w "Krótkim filmie o zabijaniu" Krzysztofa Kieślowskiego często proponowano mu role "typów spod ciemnej gwiazdy". Ma również na swoim koncie udane występy teatralne i role w serialach telewizyjnych.
8.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2012
0.0 2011
0.0 2010 Sorokin
7.0 2010 Sorokin
6.3 2009 Sorokin
8.1 2008 Sorokin
5.6 2007 Sorokin
0.0 2006 Sorokin
6.5
Wróżby kumaka
Unkenrufe
2005 Sorokin
8.2 2005 Czesiek Rosłoń, brat Igora (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Sorokin
6.9 2004 Sorokin
8.1 2003 Sorokin
5.4 2003 Sorokin
7.2 2003 Sorokin
7.1
Gdzie jest Nemo?
Finding Nemo
2003 Luzak (polski dubbing)
6.2 2001 Sorokin
7.8 2000 Sorokin
5.6 2000 Sorokin
3.0 1999 Sorokin
7.0 1998 Sorokin
8.0 1996 Sorokin
6.5 1995 Sorokin
6.0 1994 Sorokin
4.7 1994 Sorokin
4.9 1993 Sorokin
7.5 1993 Sorokin
0.0 1993 Sorokin
4.3
Cień na śniegu
Árnyék a havon
1991 Sorokin
7.9 1991 Sorokin
7.0 1991 Sorokin
7.0 1991 Sorokin
8.1 1987 Sorokin
7.0 1987 Sorokin
5.0 1985 Sorokin

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Mirosław Baka filmy Mirosław Baka najlepsze filmy Mirosław Baka zdjęcia Mirosław Baka galeria Mirosław Baka biografia Mirosław Baka nominacje Mirosław Baka nagrody i wyróżnienia Mirosław Baka filmografia Mirosław Baka aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.