Przemysław Sadowski
Data urodzenia: 1975-03-18
Miejsce urodzenia: Hajnówka, Polska
Stan cywilny: żona Agnieszka Warchulska (od 04.09.2004), syn Jan (ur. 05.12.2005), syn (ur. 28.06.2011)

Biografia:
Przemysław Sadowski urodził się 18 marca 1975 roku w Hajnówce. Studiował w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej w Łodzi na wydziale aktorskim. Ukończył ją w 1999 roku. Dwa lata wcześniej zadebiutował w spektaklu "Sen nocy letniej" wg Williama Szekspira w reżyserii Waldemara Zawodzińskiego,na deskach łódzkiego Teatru im. Stefana Jaracza. Występował tam do 1999 roku a następnie przeniósł się do Szczecina do Teatru Polskiego. Występował również w Warszawie. Były to teatry: Scena Prezentacje (2000, 2002–2004), Nowy na Pradze (2005) i Na Woli im. Tadeusza Łomnickiego (2006). Po raz pierwszy na wielkim ekranie pojawił się w roku 2000 w epizodycznej roli w filmie fabularnym "Syzyfowe prace", na podstawie powieści Stefana Żeromskiego. Zagrał również w takich filmach jak: "Pierwszy milion", "Strefa ciszy" i "Enduro Bojz". Wystąpił również gościnnie w serialach: "Więzy krwi", "Zostać miss", "Klan" i "Na dobre i na złe" oraz w serialu TVN "Magda M.". Od 2002 roku gości na stałe w serialu Polsatu "Samo życie". Jego żoną jest aktorka Agnieszka Warchulska.
7.2
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
5.7 2010 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
5.0 2010 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
7.6 2010 Robert
6.4 2009 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
8.1 2008 Szef Wydziału II / Brodowicz
6.7 2005 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
7.2
Niania
Nanny McPhee
2005 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
5.7 2004 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
5.0 2004 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
6.9 2004 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
7.2 2003 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
6.2 2001 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
5.8 2001 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
6.2 2000 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
6.8 2000 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
6.1 1999 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
5.6 1998 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)
6.3 1993 Szef Wydziału II / Brodowicz (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Przemysław Sadowski filmy Przemysław Sadowski najlepsze filmy Przemysław Sadowski zdjęcia Przemysław Sadowski galeria Przemysław Sadowski biografia Przemysław Sadowski nominacje Przemysław Sadowski nagrody i wyróżnienia Przemysław Sadowski filmografia Przemysław Sadowski aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.