Redbad Klynstra
Data urodzenia: 1969
Miejsce urodzenia: Amsterdam, Holandia

Biografia:
Redbad Klynstra, właściwie Redbad Klijnstra urodził się w 1969 roku w Amsterdamie. Jest polakiem pochodzenia holenderskiego. Studiował w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Warszawie na wydziale aktorskim. Ukończył ją w 1994 roku. W tym samym roku zadebiutował w spektaklu telewizyjnym "Biała Zapaść". Autorem sztuki jest Horacio Quiroga. Również w tym samym roku zadebiutował na dużym ekranie. Był to serial telewizyjny "Molly". Po raz pierwszy na ekranie pojawił się epizodycznej roli w filmie sensacyjnym z 1996 roku "Gry uliczne". Sympatię widzów zyskał m.in. dzięki wyrazistym rolom drugoplanowym w serialach takich jak: "PitBull" czy też w "Na dobre i na złe" w którym wcielił się doktora Ruuda Van Der Graafa, anestezjologa. Jest związany z Warszawskim Teatrem Rozmaitości. Od 2008 roku występuje na deskach Teatru Nowego w Warszawie.
7.3
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
8.2 2005 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)
6.9 2004 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)
7.5 2000 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)
4.0 2000 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)
5.4 1997 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)
6.9 1996 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)
6.1 1994 Jarosław Zawadzki, naczelnik wydziału (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Redbad Klynstra filmy Redbad Klynstra najlepsze filmy Redbad Klynstra zdjęcia Redbad Klynstra galeria Redbad Klynstra biografia Redbad Klynstra nominacje Redbad Klynstra nagrody i wyróżnienia Redbad Klynstra filmografia Redbad Klynstra aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.