Tadeusz Madeja
Data urodzenia: 1936-02-17
Miejsce urodzenia: Lubliniec, Polska

Biografia:
Aktor kojarzony przede wszystkim z filmami o Śląsku, których ma na swoim koncie kilka. Grywał jednak nie tylko górników, ale i milicjantów, kierowców, ojców i wojskowych. W swoim czasie był popularny, jako dziadek Pasternik z serialu "Blisko coraz bliżej". Jest aktorem chętnie wykorzystywanym zarówno w rolach drugoplanowych, jak i epizodach. Pan Madeja jest absolwentem krakowskiej PWST z roku 1961. Grywa głównie na scenach Górnego Śląska. W 1982 roku otrzymał odznaczenie "Zasłużony Działacz Kultury."
7.6
Oceń tą osobę:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Galeria

Brak zdjęć.

Nagrody i nominacje

Brak nagród oraz nominacji.

Filmografia

Ocena Tytuł Data produkcji Wystąpił jako
6.9 2004 Emeryt (gościnnie)
4.7 2002 Emeryt (gościnnie)
3.6 2001 Emeryt (gościnnie)
6.7 1999 Emeryt (gościnnie)
7.8 1988 Emeryt (gościnnie)
8.2 1987 Emeryt (gościnnie)
6.4 1984 Emeryt (gościnnie)
6.3 1983 Emeryt (gościnnie)
6.6 1983 Emeryt (gościnnie)
8.3 1982 Emeryt (gościnnie)
7.6 1982 Emeryt (gościnnie)
8.2 1982 Emeryt (gościnnie)
6.7 1981 Emeryt (gościnnie)
6.5 1981 Emeryt (gościnnie)
7.5 1980 Emeryt (gościnnie)
7.8
Dom
1980 Emeryt (gościnnie)
7.4 1980 Emeryt (gościnnie)
5.4 1979 Emeryt (gościnnie)
8.2 1979 Emeryt (gościnnie)
6.2 1978 Emeryt (gościnnie)
6.8 1978 Emeryt (gościnnie)
7.8 1976 Emeryt (gościnnie)
6.3 1975 Emeryt (gościnnie)
8.0 1971 Emeryt (gościnnie)
7.1 1964 Emeryt (gościnnie)

Komentarze

Bądź pierwszy i załóż nowy temat...

Tagi

Tadeusz Madeja filmy Tadeusz Madeja najlepsze filmy Tadeusz Madeja zdjęcia Tadeusz Madeja galeria Tadeusz Madeja biografia Tadeusz Madeja nominacje Tadeusz Madeja nagrody i wyróżnienia Tadeusz Madeja filmografia Tadeusz Madeja aktor
eonline

Copyright © 1998-2011 Eonline. Wszelkie prawa zastrzeżone.